Japońska pielęgnacja w domu
Ryż i herbata to dwie zwykłe – niezwykłe rośliny obecne w każdym japońskim domu. Nie tylko karmią i poją, kryją w sobie o wiele więcej; leczą, pielęgnują i wspierają nasze ciało od środka i od zewnątrz.
O tym jak niezwykle prosto możemy wykorzystać ich właściwości w celach kosmetycznych, ale też o wpływie na dobrostan wewnętrzny naszego ciała są te warsztaty.
Warsztaty
W trakcie wspólnych 2 godzin dowiecie się :
- Jakie są różnice między gatunkami ryżu i dlaczego japoński ryż jest najlepszy i najdroższy na świecie
- Jak powstaje olej ryżowy i dlaczego tak świetnie się wchłania
- Czym różni się sencha od banchy, gyokuro czy matchy – będziemy próbować organoleptycznie!
- Po co nam woda ryżowa i dlaczego kochają ją włosy
- Co to są maceraty olejowe i do czego są potrzebne
- Jak zrobić maski do twarzy na matchy dla leniwych ;-)
- Po co robić kombuchę i ocet z zielonej herbaty
- Dlaczego masaż i peeling są tak ważne i czy może służyć do tego ryż
Zrobimy wspólnie 3 produkty, które zabierzecie ze sobą do domu :-)
Jak się przygotować
Zapraszamy was w wygodnym stroju bez makijażu i z małym ręczniczkiem.
Mamy nadzieję, że po warsztacie otworzy się przed Wami całkiem nowy świat pełen niezliczonych rodzajów herbaty i ryżu. Zdrowszy, bogatszy i pełen bardziej świadomych wyborów. Wyborów nie tylko co i jak nakładamy, wmasowujemy czy wklepujemy w skórę ale tego co i jak jemy oraz jak wykorzystujemy bogactwo natury :-)
Aktualnie oferujemy warsztaty dla grup minimum 10 osobowych.